Shutters

 

 

Wat zijn shutters?

Shutters worden ook wel binnenluiken genoemd. Het is een mooie vorm van raambekleding: shutters zijn meestal de eyecatcher in elk interieur. De meeste shutters zijn gemaakt van hout, maar ze zijn ook in andere materialen leverbaar, zoals pvc of aluminium. Shutters zijn ideaal om het zonlicht zodanig te regelen, dat het licht mooi naar binnen valt op ieder moment van de dag. Door de verstelbare lamellen zijn shutters altijd in staat het licht zo te kantelen, dat je veel of weinig licht naar binnen laat schijnen.

Vroeger sprak men vaak over Amerikaanse shutters. De eerste shutterfabriek stond namelijk in Californië en de houten shutters zijn dus waarschijnlijk vanuit Amerika naar Nederland gekomen. Maar ook de oude Grieken gebruikten vroeger al houten shutters om zonlicht en warmte buiten te houden.

Shutters zijn een populaire vorm van raambekleding in zowel de Verenigde Staten als Australië, Canada en Groot Brittannië. Ze noemen ze hier ook vaak wel Plantation shutters. En ook in Europa zijn de houten binnenluiken de laatste jaren enorm populair geworden.

 

Taupe

Shutters

Zwart

PVC

Boograam

Special

Welke soorten shutters zijn er?

Je kunt ze onderverdelen in shutters voor binnen en buiten. Binnenshutters, ook wel houten binnenluiken genoemd, worden van origine gemaakt van hout. Tegenwoordig kunnen shutters echter van vele materialen worden gemaakt.

Houten shutters

Het meest gebruikte materiaal voor de productie van shutters is nog steeds hout. Veel gebruikte houtsoorten zijn lindehout, teak, white teak, eiken en acacia, ieder met hun unieke eigenschappen. Zo is de ene houtsoort lichter qua gewicht en geeft de andere houtsoort de shutters een robuuste uitstraling door de zichtbare houtnerven.

Kunststof shutters

Shutters zijn ook in kunststof leverbaar, vaak zijn ze dan waterproof. Kunststof shutters zijn zo goed als onderhoudsvrij èn waterdicht. Hierdoor zijn kunststof shutters ideaal voor ramen in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

Wat zijn de voordelen van shutters?

Met shutters kies je voor raambekleding die echt iets toevoegt aan je interieur, enkele voordelen van shutter van Maison Du Louvre:

Shutters zijn duurzaam als raamdecoratie of zonwering en verhogen de waarde van je woning. In de meeste gevallen kun je shutters meefinancieren bij het afsluiten van je hypotheek.

Ronde ramen, dakramen, draaikiepramen, hoge ramen, brede ramen en speciale raamvormen: shutters zijn op vrijwel alle raamsoorten te plaatsen.

Shutters zijn niet alleen functioneel als raamdecoratie, ook als roomdivider of kastdeur zijn shutters een prachtige aanvulling op je interieur.

Met shutters als zonwering kun je de lichtinval perfect regelen. Helemaal dicht of open, of half geopend zodat het wel lekker licht is in huis, maar je geen last hebt van fel zonlicht bij het lezen, computeren of tv-kijken.

Het biedt zo ook de nodige privacy, terwijl er toch licht naar binnen valt door de verstelbare lamellen. Bij shutters met een zogenaamde tussenverbinding of tussenligger kun je er zelfs voor kiezen om de onderste lamellen te sluiten en de bovenste open te laten.

Shutters hebben naast het decoreren van ramen ook een isolerende functie. Zo houd je de warmte binnen in de winter, blijft het huis koel in de zomer èn bespaar je dus op je energierekening.

Shutters zijn makkelijk schoon te houden. Als je last hebt van allergieën is dat wel zo prettig. Ga met een swiffer of een licht vochtig doekje over de lamellen en viezigheid verdwijnt als sneeuw voor de zon.

PVC / kunststof shutters zijn bestand tegen vocht. Dit maakt shutters de ideale zonwering of raamdecoratie in je badkamer.

Shutters zijn zeer kind veilig. Ze hebben namelijk in tegenstelling tot jaloezieën geen touwtjes waar kinderen aan vast kunnen blijven hangen. De lamellen zijn bovendien zeer gemakkelijk te bedienen.